• +32 61 22 54 79
  • Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.MAGNAN Daniel
MAGNAN DanielCoordonnateur
Mijn eerste otnmoeting met Académie d'été ? Dat was in de beginjaren van de jaren 7O. Zelf ben ik oorspronkelijk van Saint-Hubert en zag de werking van de stages gebeuren tijdens de vakanties. In de jaren 75 - 76 volgde ik zelf les als animator voor het "Institut des Cadres de Jeunesse van de Provincie Luxemburg" (ICJ). Begin 77 informeerde de directeur van het ICJ me dat AKDT iemand zocht voor een veertig-tal stages tijdens een weekend in Mirwart. Dat was dus mijn eerste contact met de Académie d'été, de stagiaires, de artistieke verantwoordelijken en de leraars. Een ander weekend volgde en 5 mei 1977 werd ik voor 8 maanden in dienst genomen...nadien voor onbepaalde duur...Eerst hield ik me bezig met taken als secretaris en nadien met de praktische opvolging van de stages voor plastische kunsten. Nadien kwamen daar het beheer en ontwikkeling van de promotie en het afdrukken van drukwerk bij. De verschillende heen en weer verplaatsingen van Verviers naar Doornik om materiaal op te halen waren nodig om de goede verloop van de stages te organiseren bij de artiesten en in de verschillende academies. Ik was vooral de man van het terrein voor ik meerdere administratieve te verwerken kreeg.
Sinds 2008 verzeker ik samen met de voorzitters het dagelijks beheer van deze publieke organisatie.
 
DE WINTER Inge
DE WINTER IngeSecrétaire
Gestion de tous les stages de Neufchâteau et de Libramont Attachée de presse Gestion du site en néerlandais et anglais
Geboren te Wilrijk 1966 en wonende te Freux - Libramont.
 
Al vele jaren hebben kunst en cultuur een belangrijke plaats in mijn dagelijks leven.
Tien jaar ben ik werkzaam geweest in het Cultureel Centrum De Moelie van vzw 'De Rand' te Linkebeek.
In 2000 verhuisd naar Wallonië en met succes gesoliciteerd bij AKDT !
 
Sinds maart 2001 reeds werkzaam in AKDT en hou me bezig met het beheer van de inschrijvingen van  Neufchâteau en Libramont.
Voornaamste taken als persverantwoordelijke zijn de meerdere persconferenties en VIP-dagen organiseren,
en mede als vertaalster voor de website in het nederlands en het engels proberen we een zo breedt mogelijk publiek te bereiken voor onze stages.
Tijdens het onthaal voor de stages in Juli fungeer ik graag als aanspreekpunt voor al uw vragen.
Ook voor andere vragen tijdens het jaar door kan u bij me terecht via mail, telefoon of via de media FB en website.
VERLAINE Justine
VERLAINE JustineChargée de projets

Ik werk in AKDT sinds Maart 2017.

Ik ben ervan overtuigd dat kunst de mensen samenbrengt en de nieuwsgierigheid kan aanwakkeren en we ons zo openstellen voor de rest van de wereld. Ik denk dus dat creatie en de expressie van kunst voor een deel beantwoordt aan de maatschappelijke problemen.

Gediplomeerd in Master in Sociaal Culturele Animatie en Permanente Educatie aan het IHECS te Brussel, ben ik blij mijn passie voor kunst en cultuur te kunnen uitoefenen voor een betere samenleving.

NICODEME Pierre
NICODEME PierreRégie et logistique
Pierre Nicodème – logistique (gestion de stock, transports…)
Beheren van de stock, transport regelen en het coördineren van de technishe fisches
© 2017 AKDT - Royale Académie Internationale d'Eté de Wallonie