• +32 61 22 54 79
  • Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Plaats waar de stages doorgaan

Institut Centre Ardenne (ICA) - Avenue Herbofin 39 - B-6800 LIBRAMONT
Athénée Royal - Avenue de la Victoire 28 - B-6840 NEUFCHATEAU

Logementen

De interne plaatsen zijn beperkt. Voorzie een slaapzak of lakens en hoofdkussen, warme kledij en regenjas. Indien het internaat volzet is, zijn er alternatieve oplossingen. U kan overnachten bij omwonenden of op een camping. Om deze adressen te bekomen klik op "slaapgelegenheden" en dan op "logement Linbramont of Neufchâteau", een plaats selecteren en een categorie of klik op "zoeken" om al de mogelijke voorstellen te zien. Deze formule is best interessant om met het ganse gezin te doen...denk er eens over na!

Tijdens de stages en ook tijdens het intern verblijf is het strikt verboden huisdieren mee te brengen. (Libramont en Neufchâteau).

Waarborg

Een waarborg van 30 € is inbegrepen in de prijs van het pensioen. Deze borg garandeert de goede staat van de kamer en de levering van een sleutel. Deze som zal aan het einde van de cursus worden terugbetaald na inventarisatie van de kamer en de teruggave van de sleutel.
We vragen een waarborg per stagiair en niet per kamer.
U ontvangt een persoonlijke stagekaart met daarop het bedrag van deze aanbetaling en het aantal geplande maaltijden voor uw gehele verblijf. Je moet deze kaart gedurende het hele verblijf bewaren; bij elke maaltijd wordt het gecontroleerd en aan het einde van de stage kun je deze waarborg terugvorderen. Het is natuurlijk verboden om deze stagekaart uit te lenen of in te wisselen.

Te Libramont

In het algemeen is de slaapgelegenheid voorzien van individuele kamer met lavabo. Sommige kamers hebben een douche en anderen kunnen gebruik maken van de douches die op elke verdieping aanwezig zijn. De kamers in Institut Centre Ardenne zijn in de eertste plaats voorzien voor kinderen, jongeren en mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Voor alle andere stagiairs is er een kilometer verder een slaapplaats voorzien. U kan er met fiets of wagen snel naartoe maar uiteraard ook te voet.

Te Neufchâteau

De slaapplaatsen zijn beperkt tot 105 personen. Voor kinderen en jongeren tot 15 jaar reserveren wij een kamer tot 3 weken voor aanvang van de stage. Logement en maaltijden gaan door in het Internat de L'Athenéé Royal en de lessen worden in verschillende scholen gegeven in Neufchâteau. Het onthaal is de hele periode in Institut Saint-Michel. U moet zich dus gedurende de stageperiode verplaatsen. Alle gebouwen liggen max. 800 m van elkaar verwijderd.

Externen

Externen die graag de maaltijden nuttigen in AKDT gelieve dat te vermelden tijdens uw inschrijving. Het volledig bedrag is te betalen aan het onthaal bij aankomst en wij aanvaarden GEEN cheques !

Middageten: 11 €
Avondeten: 8 €
Ontbijt: 3 €

Uw stagiairekaart die u ontvangt aan het onthaal bij aankomst is u doorlaatpas gedurende de hele periode van uw stageverblijf voor al de aktiviteiten in AKDT. Een fiets of auto is nuttig om zich te kunnen verplaatsen tijdens de stages.

Datum van aankomst en vertrek - Uurrooster

Zonder  verdere specifieke tegen indicaties op de pagina vermeld voor sommige stages

De lessen worden gegeven van 9u tot 12u en van 14u tot 18u. Maar de klaslokalen blijven open tot en met 22u. De uurrooster wordt medegedeeld op de eerste dag van de stage.

Muziek - Libramont

3-11-19/07/2021 van 10u tot 12u voor de internen en van 13u30 tot 14u voor de externen. Vergadering voor de stagiaires elke aankomstdag vóór aanvang van de lessen om 14u. Einde stages 10-18-25/07/2021 na het eindconcert van de stage (einde namiddag).

Plastische kunsten - Libramont

4-11-19/07/2021 van 10u tot 12u voor de internen en van 13u30 tot 14u voor de externen. Zonder verdere indicatie - Einde van de stage 10-17-25/07/2021 om 16u.

Traditionele Dans en Muziek - Neufchâteau

Zaterdagen
3-10/07/2021 van 17u tot 18u30 voor de internen en van 18u30 tot 20u voor de externen. Vergadering voor de stagiairs elke aankomstdag en samenkomst in het atelier om 20u. Einde stages 10-17/07/2021 om 13u.

Podiumkunsten - Neufchâteau (Film - Dans - Bijkomende technieken - Theater)

Zondagen
18-25/07/2021 van 17 tot 18u30 voor de internen en van 18u30 tot 20u voor de externen. Vergaderingen voor de stagiairs elke aankomstdag en samenkomst in het atelier om 20u. Einde stages 25/07/2021 - 01/08/2021 om 13u.

Divers

Omkadering voor kinderen
Voor kinderen onder de 14 jaar voorziet de Académie permanente omkadering door meerderjarige begeleiders. Vanaf de leeftijd van 14 jaar rekent Académie Internationale d'Eté de Wallonie op de verantwoordelijkheid van de jongeren zelf en het respect voor het regelement. Een uurrooster met het begin en het einde van de lessen wordt meegedeeld tijdens het eerste contact met de leraar wat beterft de externen en tevens ook de plaats waar de ouders hun kinderen kunnen afzetten en ophalen gedurende de hele periode. Kinderen die dat wensen mogen hun pick-nick nuttigen in het restaurant van Académie Internationale d'Eté de Wallonie. Encadrement des enfants.

Belangrijk

De verzekering voorzien door AKDT dekt NIET de persoonlijke zaken van de stagiairs (zoals INSTRUMENTEN, geld, juwelen, materiaal...) tenzij door persoonlijk engagement. Verzekering voor ongevallen komt tusenbeide voor dat deel dat niet door de mutualiteiten wordt gedekt. Gelieve uw SIS-kaart mee te brengen en enkele vignetten van uw mutualiteit. Regenkledij voorzien want de lokalen zijn niet verwarmt tijdens de zomermaanden. HERINNERING: het is sinds januari 2006 strikt verboden om te roken over de gehele stageoppervlakte (in de leslokalen en het internaat).

Vragen

Aarzel niet om ons te kontakteren via email:contact@akdt.be of telefonisch van maandag tot vrijdag op +32 61 22 54 79 enkel tussen 13u en 17u. Wij staan graag klaar om uw vragen te beantwoorden.

Talen die door de leraars gesproken worden

FR - Frans / BL - Bulgaars / D - Duitsland / E - Spaans / GB - Engels / I - Italiaans / NL - Nederlands / P - Portugees / R - Russisch / RO - Roemeens

© 2017 AKDT - Royale Académie Internationale d'Eté de Wallonie